elenru

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας

  1. Στο βαθμό των Γάμων, βάσει της υπ ἀριθμ. 2320/1982 Συνοδικής Εγκυκλίου, θα πρέπει να προσμετρώνται άπαντες οι τελεσθέντες προηγουμένως και νομίμως λυθέντες Γάμοι, είτε πολιτικοί είτε οποιουδήποτε άλλου δόγματος.Σε περίπτωση ανασύστασης Γάμου, ο Βαθμός δεν προσμετράται. Επίσης, σε περίπτωση που τελεσθείς Γάμος έχει ακυρωθεί, αυτός επίσης δεν προσμετράται στο Βαθμός του Γάμου.
  2. Η επισυναπτόμενη στο Πιστοποιητικό Αγαμίας Υπεύθυνη Δήλωση του αρ. 8, Ν. 1599/1986, την οποία θα πρέπει να υπογράφει αυτοπροσώπως και ενώπιον του Ιερέα ο αναφερόμενος/η αναφερομένη στο Πιστοποιητικό Αγαμίας μελλόνυμφος, θα απευθύνεται προς τον Εφημέριο του Ι. Ναού (τάδε), ο οποίος πιστοποιεί την αγαμία του αιτούντος, και όχι απρόσωπα προς τον Ιερό Ναό.
  3. Για όσους αιτούνται πιστοποιητικόν αγαμίας, και οι οποίοι για διαφόρους λόγους διαμένουν στο εξωτερικό, αυτό θα εκδίδεται αφού προσκομίζεται η Υπεύθυνη Δήλωση του αρ. 8, Ν. 1599/1986 με το ανωτέρω περιεχόμενο, υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο, θεωρημένου του γνησίου της υπογραφής του από το αρμόδιο Προξενείο η πρεσβεία η οποιαδήποτε άλλη επίσημη Αρχή της διαμονής του στο εξωτερικό.
  4. Για όσους αιτούνται πιστοποιητικόν αγαμίας για να τελέσουν Γάμο στην Ελλάδα, και οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό πέραν της τριετίας, μπορούν να το λάβουν από την εκεί Ορθόδοξη Εκκλησία, και εν συνεχεία να επικυρωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  5. Επιπλέον, σύμφωνα με την κατά την 28/11/2001 συνεδρία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

 α) Όσες μελλόνυμφες επιθυμούν την τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Γαμου σε Ιερό Ναο των ομόρων Ι. Μητροπόλεων (ήτοι: Γλυφάδας, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Καισαριανής Βυρωνος και Υμηττού, Κηφισίας Ωρωπού και Αμαρουσίου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικαίας, Νεας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Νεας Σμύρνης, Πειραιώς, Περιστερίου), θα καταβάλλουν στον Ιερό Ναο της ενορίας της μελλονύμφου το ποσό των τριάντα (30,00) Ευρώ και θα χορηγείται διπλότυπο αποδείξεως, ως δικαιώματα του Ιερού Ναού και του προσωπικού του.

 β) Για τη χορήγηση Πιστοποιητικού αγαμίας για τις λοιπές Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, δεν θα καταβάλλεται χρηματικό ποσό, για δικαιώματα του Ι. Ναού και του προσωπικού του.

  1. Κατά την επικύρωση των Πιστοποιητικών Αγαμίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για την τέλεση Γάμου σε άλλη Ι. Μητρόπολη, θα καταβάλλεται το ποσό του 1 ευρώ στο Γραφείο Γάμων, ενώ για τις μελλόνυμφες που επιθυμούν την τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Γαμου σε Ιερό Ναο των ομόρων Ι. Μητροπόλεων θα υπάρχει επιβάρυνση επιπλέον 1,5 ευρώ.

Designed by web-develop.gr Copyright @2022