elenru

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980.

Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως έλαβε το Ειδικό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδικεύσεως (Master) και το Διδακτορικό Δίπλωμα στις Βιβλικές Σπουδές από το  Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε διάκονος την 17η Φεβρουαρίου 2013 εις τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αμπελοκήπων από τον τότε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Διαυλείας και νυν Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ και τοποθετήθηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών. Την 3η Οκτωβρίου 2015 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομο, εις τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας, όπου και διορίσθηκε τακτικός εφημέριος.

Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ισραήλ. Επί διετία συμμετείχε σε ιεραποστολικά κλιμάκια στην Αφρική όπου ανέπτυξε ανάλογη δράση.

Έχει συγγράψει άρθρα καθώς και μονογραφίες σχετικά με την βιβλική γεωγραφία, αρχαιολογία, θεσμολογία και ιστορία. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων καθώς και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Designed by web-develop.gr Copyright @2021