elenru

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας

α) Εκ Διαζεύξεως

Έχουν προηγηθεί δύο ήδη Γάμοι (πολιτικοί η θρησκευτικοί), οι οποίοι έχουν λυθεί, και ο/η μελλόνυμφος επιθυμεί να τελέσει Γ  θρησκευτικό Γάμο, χωρίς να έχει τελέσει άλλο πολιτικό Γάμο η να έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης. Εάν ο τελευταίος Γάμος που λύθηκε ήταν θρησκευτικός, στην Υπεύθυνη Δήλωση επισυνάπτεται εν πρωτοτύπω Διαζευκτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως/Αρχιεπισκοπής. (Προσοχή! Πρέπει να φέρει την ένδειξη ΔΙΑ ΓΑΜΟΝ.). Εάν πρόκειται περί λυθέντος πολιτικού Γάμου, στην Υπεύθυνη Δήλωση επισυνάπτεται η Ληξιαρχική Πράξη Λύσης Γάμου.

β) Εκ Χηρείας

Ο/Η μελλόνυμφος διατελεί σε χηρεία μετά τον Δεύτερο (Β ) Γάμο του/της και επιθυμεί να έλθει σε Γ  θρησκευτικό Γάμο, χωρίς να έχει τελέσει πολιτικό Γάμο η να έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης. Στην περίπτωση σύναψης Γάμου εκ χηρείας, επισυνάπτεται η Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου και η Ληξιαρχική Πράξη Γάμου η το Πιστοποιητικό τελεσθέντος Γάμου από την οικεία Μητρόπολη, δια των οποίων πιστοποιείται ότι ο/η μελλόνυμφος τελεί εν χηρεία:

γ) Δύο λυθέντες Γάμοι, τέλεση Τρίτου (Γ΄ ) Πολιτικού Γάμου, μετά τον οποίο θα τελεσθεί Θρησκευτικός με το ίδιο πρόσωπο.

Έχουν λυθεί δύο προηγηθέντες Γάμοι και εν συνεχεία τελέσθηκε Πολιτικός Γάμος με έτερο πρόσωπο, μετά τον οποίο θα τελεσθεί και Θρησκευτικός με αυτό. Επισυνάπτεται επικυρωμένο αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξεως της τελέσεως πολιτικού Γάμου με το ίδιο πρόσωπο.

δ) Δύο λυθέντες Γάμοι, μετά τους οποίους θα τελεσθεί Τρίτος (Γ΄ ) θρησκευτικός Γάμος, με πρόσωπο με το οποίο έχει συναφθεί Σύμφωνο Συμβίωσης.

Έχουν προηγηθεί δύο (Θρησκευτικοί η Πολιτικοί) Γάμοι, οι οποίοι έχουν λυθεί και ο/η μελλόνυμφος επιθυμεί να τελέσει Θρησκευτικό Γάμο με πρόσωπο, με το οποίο έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης. Στην Υπεύθυνη Δήλωση επισυνάπτεται εν πρωτοτύπω η Συμβολαιογραφική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης.

Designed by web-develop.gr Copyright @2022