elenru

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας

α) Άγαμος

Δεν έχει τελεσθεί προηγουμένως ούτε Θρησκευτικός, ούτε Πολιτικός Γάμος, ούτε έχει συναφθεί Σύμφωνο Συμβίωσης.

β) Πολιτικός Γάμος με το ίδιο πρόσωπο

Έχει προηγηθεί μόνον Πολιτικός Γάμος με το ίδιο πρόσωπο (χωρίς να έχει τελεσθεί μετά από αυτόν άλλος Πολιτικός η Θρησκευτικός η να έχει συναφθεί Σύμφωνο Συμβίωσης), μετά τον οποίον θα τελεσθεί πρώτος θρησκευτικός.

Στην περίπτωση που έχει τελεσθεί προηγουμένως Πολιτικός Γάμος με το ίδιο πρόσωπο, θα προσκομίζεται επικυρωμένο αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξεως τελέσεως πολιτικού Γάμου, ο οποίος, ιερολογούμενος υπό της Εκκλησίας, μεταξύ των ιδίων φυσικών προσώπων, ΔΕΝ θεωρείται νέος Γάμος και ΔΕΝ προσμετράται στο βαθμό του Γάμου (και ΔΕΝ απαιτείται η δημοσίευση σε εφημερίδα).

γ) Σύμφωνο Συμβίωσης με το ίδιο πρόσωπο

Έχει προηγηθεί η σύναψη Συμφώνου Συμβίωσης με το ίδιο πρόσωπο (χωρίς να έχει τελεσθεί άλλος Πολιτικός η Θρησκευτικός Γάμος), μετά το οποίο θα τελεσθεί Πρώτος (Α ) Θρησκευτικός Γάμος.

Στην περίπτωση που έχει υπογραφεί και τελεί εν ισχύι Σύμφωνο Συμβίωσης με το ίδιο πρόσωπο (χωρίς να έχει τελεσθεί Πολιτικός η Θρησκευτικός Γάμος), θα προσκομίζεται επικυρωμένη η Συμβολαιογραφική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης. (Ιερολογούμενος ο Γάμος υπό της Εκκλησίας, μεταξύ των ιδίων φυσικών προσώπων, θεωρείται Πρώτος, αφού το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν λογίζεται ως Γάμος).

δ) Έχει λυθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης και θα τελεσθεί θρησκευτικός Γάμος

Έχει προηγηθεί η σύναψη Συμφώνου Συμβίωσης, το οποίο εν συνεχεία λύθηκε (χωρίς να έχει τελεσθεί άλλος Πολιτικός η Θρησκευτικός Γάμος), μετά το οποίο θα τελεσθεί Πρώτος (Α ) Θρησκευτικός Γάμος.

Στην περίπτωση αυτή επισυνάπτεται η Συμβολαιογραφική Πράξη που λύνει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Designed by web-develop.gr Copyright @2021